• Ramnicu Valcea
  • 0745 45 76 15
  • contact@happykidsvalcea.ro

Parteneriatele gradinitei

 

Colaborari cu alte scoli si gradinite

Gradinita Happy Kids Ramnicu Valcea dezvolta parteneriate si colaborari cu institutii similare din Ramnicu Valcea.

Colaborarea cu Colegiul National Matei Basarab  prin parteneriate comune, prezentari ale activitatilor desfasurate in cadrul proiectului multilateral “It All Starts With a Question”, participarea cadrelor didactice si a copiilor la simpozionul “Let’s Play Science”.

Colaborarea cu Kasperle Kindergarten (Gradinita in limba germana) s-a concretizat intr-un CD comun de Craciun cu colinde in limbile germana, engleza si romana la care au contribuit copiii ambelor gradinite. Multumim Kasperle Kindergarten pentru ca au fost gazde perfecte pe durata verii 2008, cand programul nostru de vara s-a desfasurat impreuna, cladirea Gradinitei Happy Kids trecand prin lucrari de consolidare. Am petrecut impreuna momente magice, iar jocurile, cantecele si excursiile facute impreuna nu vor fi uitate.

Colaborarea cu Gradinita Teleki: In anul 2008 am participat la o lectie comuna de matematica unde copiii au facut echipe si au lucrat impreuna, imprietenindu-se foarte repede. Lectia s-a terminat cu o mica petrecere cu pizza si prajituri. O idee comuna a fost si participarea la proiectul  Centrul de  Varstnici Govora cand, cu ocazia zilei de 8 Martie, ambele gradinite au avut spectacole pentru doamnele de la centru.

Colaborarea cu Gradinita Nord II: Am colaborat la programul  european Rainbow Voices care  s-a concretizat cu vizita Miss Laurei la o vestita gradinita privata din Istanbul si cu vizitarea gradinitei noastre de catre partenerii proiectului. De asemenea, ne-au fost parteneri constanti in organizarea si desfasurarea simpozionului Let’s Play Science.

Excursii tematice si relatia cu comunitatea (anual)

Pentru a intelege mai bine comunitatea din care fac parte, copiii participa la excursii tematice – vizite la diverse locatii in care primesc explicatii legate de modul de functionare, importanta etc. Am organizat astfel de iesiri la fabrica de paine Velpitar, la primarie, spitalul municipal, Episcopie, Casa Valceana, o spalatorie de masini, o statie GPL, Gradina Zoologica si muzee.

Printre lei si babuini! (anual)

Suntem vizitatori obisnuiti ai Gradinii Zoologice din Ramnicu Valcea! Ne-am bucurat de renovare si de diversitatea crescuta de rase de animale. Apropo! Stiati ca leoaica a facut pui? Sunt minunati! De fiecare data Gradina Zoologica iti da oportunitatea de a observa animalele, de a transmite noi si noi informatii despre acestea si de a te simti bine in acelasi timp. Si nu uitati dragi copii si parinti: nu hranim animalele din Gradina Zoologica!

In sunetul muzicii! (2011)

Filarmonica de Stat Ion Dumitrescu din Ramnicu Valcea este noul partener al Gradinitei Happy Kids! Suntem mari iubitori ai muzicii de calitate, asa ca concertele pe care corul / orchestra Filarmonicii le sustin in Gradinita Happy Kids vor fi primite cu entuziasm! De altfel, la primul concert atat copiii, cat si educatorii ar fi dansat mai degraba decat sa stea pe scaune. Foarte frumos, dragi artisti! Asteptam cu nerabdare urmatorul eveniment. De altfel, doi membri ai Filarmonicii: Cristiana si Cristian Modrescu au fost profesorii clubului de canto si indrumatorii copiilor in realizarea noului CD de Craciun marca Happy Kids: Christmas Wonderland! Am fost incantati de aceasta colaborare, iar Cristiana are cea mai frumoasa voce!

Copiii Happy Kids investiti dregatori! (2011)

Suntem foarte bucurosi ca muzeele din comunitatea noastra au reusit sa vina cu programe speciale pentru prescolari! Un exemplu in acest sens este si Muzeul Memorial Nicolae Balcescu situat intr-un peisaj feeric, cu multa verdeata. Gazdele au fost extrem de primitoare, ne-au explicat pe intelesul nostru cine si cum traia Nicolae Balcescu iar apoi am fost invitati la un minunat joc de rol in care copiii nostri au fost investiti dregatori. Nu numai ca au purtat costume dar au si primit diverse obiecte cu care sa demonstreze activitatea lor de la curte! La sfarsit am tras o joaca pe cinste in curtea minunata si spatioasa a muzeului. Mai venim!

Paine de casa, oale de lut si traistute tesute pentru Muzeul Satului (2011)

In vara anului 2011 am incheiat un parteneriat cu Muzeul Satului Valcean prin care toti copiii Gradinitei Happy Kids au participat la atelierele organizate de muzeu. Astfel, am observat razboiul de tesut, roata de olarit, am fost la scoala si biserica veche, am mancat paine pe vatra, ne-am plimbat cu caruta. In semn de apreciere, am participat la concursul organizat de Muzeul Satului Valcean cu un proiect practic in care am framantat si copt paine la gradinita, am lucrat lutul cu manutele noastre dand viata unor farfurioare haioase, am tesut  o traistuta si am realizat picturi si desene despre lucrurile vazute la muzeu.

Atentie la Dinozauri! (2009)

In vara anului 2009 ne-am imbarcat cu mic, cu mare si am plecat la Bucuresti pentru a vedea XXL DINO EXPO, cea mai mare expozitie de dinozauri in marime naturala din Europa. Copiii (si parintii) au fost entuziasmati de cele 32 de exponate, dintre care 6 au fost realizate special pentru filmul Jurassic Park. Da! Dinozaurii erau in marime naturala (aveau chiar si 8m inaltime si 35m lungime), unii rageau, clipeau si miscau din coada! Brrrrr! Ghidul a fost surpris sa auda cat de multe informatii despre dinozauri cunosteau copiii nostri! Apoi am fost la Gradina Botanica unde am facut o plimbare si am admirat lalele. Din pacate, serele erau in renovare, dar tot am tras cu ochiul la palmierii uriasi! A fost minunat!


Excursii la padure (anual)

Peisajul din jurul Gradinitei Happy Kids ne imbie la plimbare. Explozia de culori tomnatice ale padurii, mirosurile de salcam primavara sau racoarea de sub copacii inalti vara, toate te invita la o iesire pe dealul Capela. In fiecare an suntem foarte bucurosi sa iesim cu copiii, sa studiem natura, sa desfasuram actiuni ecologice si sa ne jucam in aer liber. Data viitoare, poate veniti cu noi!

Actiune ecologica (2009)

In 26 septembrie 2009, copii din Gradinita Happy Kids, alaturi de d-l prof. Belivac si copii de la scoala au participat la o actiune de ecologizare la Malul Alb. Am fost foarte harnici, adunand peste 320 de saci de resturi. Multi copiii au fost uimiti de multitudinea de gunoaie aruncate care puneau in pericol viata plantelor si a animalelor.


Program de vara comun cu Gradinita Kasperle (2008)

Multumim Gradinitei in limba germana Kasperle, care, pe durata lucrarilor la cladirea Gradinitei Happy Kids (iunie, iulie 2008) ne-au fost gazde perfecte, primindu-ne in frumoasa lor cladire. Ne-am simtit extraordinar impreuna, iar jocurile, cantecele si excursiile pe care le-am organizat impreuna nu le vom uita. Copii si parinti din cele doua gradinite au participat la o drumetie pe Capela, asezonata cu cantece si multa voie buna.

Invitati din comunitatea locala

In cadrul temelor saptamanale invitam in cadrul gradinitei persoane de diferite meserii (de exemplu D-na Bese Valeria, jucator la echipa de handbal Oltchim, d-l dr. Miu Ion, medic veterinar, d-l dr. Popescu Laurentiu, medic stomatolog, d-na Budarescu Alina, psiholog etc.). Pentru a cunoaste mai bine comunitatea locala se fac adesea iesiri la Gradina Zoologica, muzee, primarie, Episcopie, biblioteci, fabrica de paine, spalatorie auto, etc.

Prieteni ai Gradinitei Happy Kids veniti din strainatate

Joey, Mihaela si fetita lor Katie sunt prieteni ai gradinitei care au participat la activitatile clubului de limba engleza. Familia Hahne si prietenul lor Mike sunt oameni minunati, gata oricand sa fie din nou copii si sa se bucure de un joc nou. Prin activitatile diverse de care ne-am bucurat impreuna: constructii, mozaic cu ceramica, jocuri de-a cumparaturile, de-a doctorul, cantece si povestiri, copiii au comunicat natural in limba engleza. Desi familia Hahne locuieste acum peste ocean, ei raman prietenii nostri forever! Le multumim pentru minunatele momente petrecute impreuna si pentru imensul beneficiu pe care ni l-au adus!

Colaborare cu profesori ai Liceului de Arta, Ramnicu Valcea

Prin bunavointa d-nei profesoare Laura Stancu, Miss Laura pentru copii, s-au realizat cd-urile noastre de Craciun si de 8 Martie in anul 2009 si am colaborat la clubul de canto. Intr-un proiect comun, Miss Laura si d-l profesor Adrian Zamfir au ajutat si la punerea in scena a teatrului de papusi Cenusareasa cu care membrii clubului de teatru vor participa la festivalul Ucenicii Thaliei in 2009. Multumim de asemenea d-lui profesor Adrian Zamfir pentru calitatea inregistrarilor si prelucrarea studio .

Colaborare cu Teatrul Ariel (permanent)

Multumim directiunii si personalului Teatrului Ariel pentru caldura cu care ne gazduiesc la fiecare spectacol organizat intr-una dintre salile teatrului. Spectacolele noastre nu ar fi atat de frumoase fara ajutorul sunetistilor si al personalului teatrului care ne ajuta in orice problema. Nu vom uita ca in prima zi a Gradinitei Happy Kids actorii teatrului au dansat pentru noi si au creat buna dispozitie.

Proiect de colaborare cu Teatrul Anton Pann (2009)

Pentru anul scolar 2008-2009 Gradinita Happy Kids a derulat un contract de colaborare cu Teatrul Anton Pann prin care actorii au pus in scena cate o piesa de teatru de papusi in fiecare luna pentru copiii gradinitei noastre. Intregul proiect a fost sustinut financiar din fonduri interne. De asemenea, am inceput o colaborare pentru realizarea clubului de teatru sub indrumarea d-nei Stamate Viorica.

Proiect 8 Martie (2008)

In anul 2008 copiii Gradinitei Happy Kids au cantat si au dus cadouri doamnelor de la Centrul pentru varstnici Govora. Copiii au donat noul cd cu cantece de 8 Martie si au oferit dulciuri si flori artizanale facute de manutele lor.

Proiect Kyoma, Uganda (2007)

Parintii si colectivul Gradinitei Happy Kids au donat peste 900 de euro Fundatiei Kyoma Project din satul Kyoma, Uganda prin care copii orfani ai unei scoli au primit pentru prima data ghiozdane si produse de papetarie pe care sa le foloseasca la scoala.

Proiect Babeni (2007)

Copiii de la Scoala Speciala Babeni au vizitat gradinita noastra intr-o dimineata de primavara in anul 2007. Copiii s-au jucat impreuna si au petrecut o zi minunata.