Programe europene

2013-2015: It All Starts With A Question este proiectul multilateral Comenius coordonat de Gradinita Happy Kids la care participa parteneri din Austria (Kindergarten der Volkshilfe Rosental a .d .K ), Polonia (Szkoła Podstawowa Nr 2 w Siewierzu), Franta (Ecole Maternelle Jean Jaures) si Turcia (J.UZM.ÇVŞ. ŞEHİT AHMET GÜNGÖR ANAOKULU). Proiectul isi propune sa dezvolte creativitatea copiilor prin activitati stiintifice bazate pe explorare directa. Principalul scop al proiectului este sa descopere feluri cat mai creative pentru a preda si a invata despre lume. Copii participa la activitati de tip hands-on, gasesc solutii creative la intrebari si probleme. Cadrele didactice invata sa gandeasca creativ implementand metoda investigarii stiintifice, concep un ghid de bune practici, planuri de lectie si proiecte pe termen lung.  Toti simtim beneficiile acestui proiect si cum ne ajuta sa promovam noutatea si invatarea prin descoperire! Va invitatam sa urmariti activitatea noastra din cadrul proiectului pe pagina de facebook a Gradinitei Happy Kids si pe platforma IT ALL STARTS WITH A QUESTION.

2011: ABC’s Open the World for Me

In februarie 2011, Gradinita Happy Kids si Gradinita Nord II din Ramnicu Valcea au conceput si depus proiectul ABC’s Open the World for Me in cadrul proiectelor europene Comenius. Din nefericire, proiectul nostru nu a primit finantare in Romania. El va fi derulat in continuare de partenerii nostri din strainatate. Le dorim mult succes!

2009: Schimb de experienta la Barcelona

In noiembrie 2009, Miss Laura a participat la un schimb de experienta cu L’Escola Salvador Sanroma, Llinars del Valle (complex educational de la marginea Barcelonei). Institutia ofera programe de scolarizare de la nivel prescolar la gimnaziu. Colaborarea a inclus participarea efectiva la activitatile gradinitei, observarea modului de organizare a activitatilor, studierea materialele auxiliare dupa care se ghidau educatorii. Un punct forte al institutiei catalene au fost punctualitatea parintilor si co-participarea intregii comunitati la bunastarea unitatii scolare. Gradinita Happy Kids si proiectele educationale specifice au fost prezentate in cadrul consiliului profesoral. Am fost felicitati si am primit aprecieri extrem de pozitive nu doar de la educatori ci si de la profesorii de stiinta care s-au aratat entuziasmati de programul Hands on Science. Speram ca in viitor sa avem puterea financiara de a invita conducerea complexului educational intr-o vizita la Gradinita Happy Kids.